juli 6, 2019

Om Mig

Lite om mig, jag heter Buaphan Suwannasi, men kallas för Bella. Jag kom till sverige för 9 år sedan. Det började inte alls så bra… Först kom inte min man, och när jag gick ut från ankomsthallen höll jag på att frysa ihjäl. Det var december och jag ville ta nästa flight hem igen. Men Just då dök min man upp. 

Det finns många thailändare i Sverige, ca 40 tusen stycken. När jag promenerade runt i Stockholm såg jag bara thailändare och jag fick snart jobb i ett thailändskt kök. Där blev jag kvar i 6 år. Jag tycker mycket om Sverige, det är rent och snyggt och ordning och reda. Jämför man med Thailand finns en hel del att göra där. Speciellt med miljö och klimat. Det intresserar mig mycket. Rent vatten är ett problem i Thailand. Jag försöker engagera mig och sprida den kunskap jag har. Jag är också engagerad i olika barnhem, bland annat www.childfriend.se 

Buaphan, dec 2019